Säger man så nu för tiden, att man tagit sig vatten över huvudet, det kändes lite gammaldags… Getting over the head eller get above ourselves är motsvarigheten på engelska. Ja, ja jag är väl lite gammalmodig det hör väl till åldern men vad jag tänkte på är att jag nog, kanske, väldigt troligt, alldeles säkert har planterat lite för många dahliaplantor….

Nu har jag planterat om alla Dahliaplantor och insett att jag nog har lite för många, ändå har jag slängt många plantor för jag har inte plats och/eller krukor till alla. Jag räknade till 64 plantor och just Dahliorna får inte planteras ut förrän frostnätterna är över, kanske tidigast i mitten av maj. Jag hade ju tänkt att plantera Dahliorna i krukor, men även om jag köper nya krukor så måste jag nog plantera lite på friland. Hoppas att Dahlia plantorna trivs bra och får tillräckligt i min studio AKA växthuset, det är ganska svalt 13-14 grader och bra med sol genom takfönstren och så har jag kört med växtljus under februari och mars. När jag fick slut på planteringskrukor gjorde jag krukor av tidningspapper, det som är bra med tidningspapper är att det är komposterbart så man kan plantera ut plantan med sin kruka, hur bra liksom.

Kommer ni ihåg de här små sakerna?

Nu ser de ut så här, lite skillnad va?

Och mina Dahlia knölar som jag hade glömt att jag beställt börjar också skjuta skott.

Mina luktärtor som jag sått inne har också skjutit skott så nu skall jag ställa ut dem för att de skall knubba till sig och inte bli sådär långa och gängliga som de blev förra året. Min kallsådd av luktärtor har inte skjutit fart än men jag har inte gett upp hoppet.

Känner mig inte tipp topp idag lite ont i halsen och huvudvärk så jag chillar nog inomhus i dag.

Hjälp, har jag tagit mig vatten över huvudet?
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram