Vilken kamp undrar ni, kampen med robotgräsklipparen. Förra sommaren ägnades ju åt att få ordning på roboten och det var inte det lättaste läs mer här. Jag grävde ner begränsningslinan under 2 veckor före midsommar läs mer här, det var ett tufft jobb. Eftersom jag inte hade någon bra användarhandledning till klippare så blev det inte så bra första gången, för nära kanten och för tvära kurvor. I början var det mycket problem när roboten skulle svänga runt precis över begränsningslinan och grävde upp den med hjulen och klippte av den jag vet inte hur många gånger jag har lagat linan. Ibland fick klipparen spatt och körde rätt över begränsningslinan, den kunde gå helt perfekt i 3 dagar och så fick den ett ryck och hamnade utanför linan.

Jag gjorde en ritning av hur jag grävt ner begränsningskabeln, stjärnorna markerar där jag skarvat kabeln.Man tycker ju att en robot skall kunna sköta sig själv, men inte min robotklippare från Biltema inte. Efter 3 dagar utan att inte ha startat om klipparen så löper den amok, den går hackigt, stannar utan anledning eller kör över begränsningslinan. Jag läste på ett forum att om man hade dessa problem så skulle man ladda ner ny mjukvara, jag gissar på att det var någon bugg, kan vara en räknare som trillar över kanten när klipparen gått 3 dagar. Vanliga fel i datavärlden. Jag valde en mjukvaruversion som hade en bra funktion som jag saknat, när klipparen når begränsningslinan så skall den backa 30 cm innan den vänder. Förut har klipparen vänt över begränsningslinan vilket har resulterat i att bakhjulen har grävt upp linan och klippt av den. Och är det halt och lite nedförs slutning så kan klipparen halka över linan men nu när den backar så backar den tillbaka innanför linan. Så efter en sommar med frustration över den förbannade roboten som jag var på väg att lämna tillbaka flera gånger så laddade vi ny mjukvara i slutet av september och sedan dess har klipparen gått jättebra.
Så här fin var gräsmattan i September förra året.

Efter några dagar med omskolning av mina Dahlior och jätteverbenor, målning av blomlådan samt utplantering av luktärtorna så har jag lovat mig själv att aldrig så 70 frön av Dahlia, Dahlior måste vara den mest lättodlade blomman av alla för alla frön tog sig! Se mer på min Insta Story om mina planteringar som nu har spridit sig från Hannas studio till vardagsrummet. Nu är det nog 3-4 veckor tills jag kan plantera ut Daliorna och jätteverbenan.

Jätteverbenan i Augusti förra året.

Då var kampen igång igen
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram