Men jag fick till det, jag hittade på alla möjliga ursäkter men till slut vann rätt sida. Och med några bra poddar i lurarna, vackra vitsippsängar och en fin vårdag så blev det 8 km och 10000 steg bra där Åsa.

Norra ändan, där borta anar man Västerås.

PW eller Powerwalk är min favoritträning. Man aktiverar hela kroppen när man promenerar, vilket gör det till ett effektivt sätt att förbättra sin kondition. Det sliter inte heller lika mycket på lederna som det gör att jogga.
Powerwalking tonar hela kroppen, från benen, till rumpan och dina armar. För att inte nämna att det är ett utmärkt sätt att hjälpa till att bli av med det extra fettet runt midjan. Ta långa kliv vilket är mindre effektivt och mer tröttsamt än snabba korta steg. Och det är ju trött jag vill bli. Man skall koncentrera sig på att landa med foten på hälen. Sedan skall man rulla sig igenom hela foten med hjälp av vristen och driv  på ditt steg med en knuff av tårna. Det kommer anstränga hela benet, från rumpan via låren ner till vaderna.

Södra ändan av vår lilla Ön som är ca 1300 meter lång det tar 3 rundor fram och tillbaka för att få ihop de 10000 stegen.

Det är viktigt att gå med hakan uppåt och rikta blicken ungefär tio meter framför dig. Det gäller att hålla nacken och huvudet i perfekt vinkel för att få ut så mycket som möjligt av din powerwalk. Gå inte framåtlutad för det kommer att bidra till ta bort trycket på nedre delen av ryggen när du går.
Böj armbågarna i 90 grader, slut händerna i knytnävar – men utan att spänna dem. Svinga sedan armarna i en båge från midjan mot bröstet. Håll armarna nära kroppen. Genom att svänga armarna går du fortare, bränner fler kalorier och framförallt bygger styrka i överkroppen.

Och på väg från norra till södra sidan så bjuds man av dessa vackra vitsippsängar.

Igår körde jag ut 10 säckar planteringsjord, 3 pelargonier, 3 lavendel och 3 hänglobelia och 5 liter Falu Svart till sommarhuset. Blommorna åkte ner i sina krukor nu ser det riktigt trevligt ut med utemöblerna på plats och blommor till det. I helgen skall jag måla pergolan i Falu Svart och köra ut gödsel på rabatterna.

Idag satt de 10000 stegen långt inne
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram