Jag vet inte vad det är men jag känner inte samma lust till loppis och auktioner längre, kanske beror det på att jag inte behöver något speciellt till hemmet just nu. Jag tittar ju lite åt mina barns vägnar, särskilt Hanna som skall flytta in i ny lägenhet i Juni. Så har vi ju svärmors hus där vi antagligen får överta en del möbler, mattor, konst och porslin, då känns det ju lite onödigt att ropa in saker på auktion eller gå på loppis just nu.
Men jag går ändå in på Effectas veckovisa nätauktion, jag vill ju inte missa något….

NISSE STRINNING, vägghylla, “BFB-hyllan / The Ladder Shelf”, String design, 1950/1960-tal
Hyllplan fanérade med teak. Jag funderar på att byta ut min stringhylla i köket som bara har två hyllor mot denna med tre hyllor, jag har lagt ett bud.

TRÄDGÅRDSSTOL, bambu/rotting, 1970-tal. Ersätta den svarta rottingstolen som håller på att falla i bitar på terrassen. Den här var verkligen vacker.

PINNSTOLAR, ett par, “Preben”, IKEA, 1970-tal. Jag har redan två stolar i denna serie perfekt med 4 stycken till ett litet kök i en första lägenhet.

SIDOBORD, teak/rotting, 1950/1960-tal. Man kan väl inte få nog av sidobord, i alla fall inte såhär fina.


BORDSLAMPA, Falkenbergs belysning, 1900-talets mitt. Härlig färg på denna tidstypiska bordslampa, skulle passa fint på sidobordet ovan.

ANDERS PEHRSON, taklampa, “Bumling”, Ateljé Lyktan, Åhus. En bumling är väl aldrig fel.

MATTA, orient, 205×130. En ny matta till hallen den här är fin men som sagt vi väntar och ser vad vi får från Svärmors hus.

FLADDERMUSFÅTÖLJ, metall/läder, “Papillon”, OX Denmarq. En fåtölj för den lilla lägenheten, lättplacerad och snygg.

MARION BELIN (1933), handkolorerat offsettryck. Jag gillar vår lokala västeråsmålare Malin Belin och skulle gärna vilja ha den här söta tavlan i sovrummet.

SERVISDELAR, 26 delar, “Landscape”, Arabia . Här är jag mest ute efter de djupa tallrikarna till min blåa servis i sommarhuset, se här. Men kopparna är välkomna också.

TRÄLÅDA, furu, sk. “Sockerlåda”, Svenska Sockerfabriks Aktiebolaget. En fin låda som kan användas till blomlåda ute på terrassen.

Ja det var mina favoriter från veckans auktion på Effecta, in och kika vetja det fanns mycket fint den här veckan.

Jag har tappat lusten till loppis och auktioner
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram