Nu är den slut, tiden mellan hägg och syren. Tiden mellan det att häggen och syrenen blommar tycker många är årets ljuvligaste. Och den går försvinnande fort, ofta är den över innan man ens har hunnit märka att den börjat. Den infaller på försommaren, någon gång i maj eller juni, beroende på vädret och naturligtvis var i landet man bor. Uttrycket “mellan hägg och syren” brukar sättas samman med historien om en skomakare som satte upp en skylt på dörren, där det stod “stängt mellan hägg och syren.”

Jag är försiktig med att ta in blommor för det kan trigga allergier, men här ute i sommarhuset går jag all in.

Jag jobbade från sommarhuset idag, for ut redan igår kväll för att hinna gödsla gräsmattan innan regnet kom. I helgen planerar jag att räta upp stenkistan som blev lite sned under vinter, lägga ut bojen, köra runt bryggan om det inte blåser för mycket och så hoppas jag det kan bli en kajakpremiärtur. Men för att räta upp stenkistan så behöver jag lite support av Anders, vi får se vad han har för planer helt enkelt. Nästa vecka är kortvecka och veckan efter det har jag semester för det skall firas student i Göteborg och på fredagen skall vi fira Hanna och gå på hennes Diplomcermoni med efterföljande mottagning här hemma. Jag är verkligen så stolt över Lilla H, tänk 5 års Psykologstudier utan en enda omtenta, du är bäst Hanna. Jag skall nog knåpa ihop ett litet tal, det finns en outtömlig källa med episoder under de senaste 5 åren, så material finns i överflöd det svåra blir att sålla….

Inför mottagningen skall jag bjuda på:
Champagne och snittar
Dubbelmarinerad Fläskfile med basilikasallad
Cheesecake med färska jordgubbar

Eftersom vi kommer tillbaka till Västerås på torsdag från Göteborg, jag och mamma, så blir det lite tid att förbereda allt men det skall nog gå bra.
Sedan kommer det att rulla på hela juni med nationaldagen den 6:e juni, 60-årskalas i Norge, ett bröllop, Olas födelsedag, midsommar och sedan åker vi till Grekland.
Juni blir en kul och hektisk månad, man är ju inte riktigt van med allt firande efter 2 år med pandemin.

Närodlad fredagsbukett
Märkt på:        

4 reaktion på “Närodlad fredagsbukett

 • 2022-05-20 kl. 18:59
  Permalänk

  Ja en vacker och oftast hektisk tid mellan hägg och syren med mycket innehåll. Vi har en syren och en hägg på var sida om infarten. Känns symboliskt.
  Imponerad av 5 års studier. Verkligen bra gjort!
  Våra pluggade också 5 och 6 år direkt efter studenten. Lönade sig!
  Låter som ni får en härlig och intensiv juni månad.
  Trevlig helg!
  Annika

  • 2022-05-20 kl. 19:09
   Permalänk

   Hej Annika

   6 år det är beundransvärt. Vi har en av varje, en som tycker om att studera och en som inte tycker om det. Men yrkeshögskolan är bra i det senare fallet. Du verkar ha en fantastisk trädgård både i stan och på landet. Ha en bra helg, kram Åsa

 • 2022-05-20 kl. 20:01
  Permalänk

  Viken härlig försommarbild! Trevlig helg från en annan Annika :)!

  • 2022-05-24 kl. 20:12
   Permalänk

   Hej en annan Annika.

   Tack för fin hälsning. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram