För 3 år sedan köpte jag två fina ullmattor som jag skarvade ihop till en stor matta, se här. Stora mattor är dyra därför är det ett bra budgettips att sätta ihop två mattor, jag har gjort så i både vardagsrummet och här i matdelen. Men efter 3 år har mattan blivit fläckig eftersom Molly måste kräkas på just denna matta varje gång hon är magsjuk, det har blivit mycket behandling med vanish och färgskiftningar som följd.

Med mattor kan man skapa “rum i rummet”. Det är bra att välja en så stor matta som möjligt, då en för liten matta drar ner helhetsintrycket. Stora mattor, som rymmer en hel mat- eller soffgrupp, ger ett lugnt och stilfullt intryck, men kan dra iväg i pris. Ett budgettips är att slå ihop två mattor av samma sort. Använd mattejp på golvet för att undvika att de glider isär. Tipset fungerar särskilt bra med långluggade mattor, där skarven inte blir lika tydlig.

Idag så vände vi på mattan och den blev som ny….

En fördel med detta trista väder är att man får gjort lite här hemma, vid den här tiden brukar vi annars tillbringa all ledig tid i sommarhuset.

Det är svårt att se att mattan blivit fläckfri på bild men den känslan när man går förbi, U.N.D.E.R.B.A.R.T
Stolarna gamla omklädda IKEA stolar inköpta på Bukowskis, bordet i teak från Gavel 25, sidobord men nya knoppar inropat på Auktionsbyrån Effecta, vitrinskåpen ommålat IKEA skåp, mycket återbruk här i matsalen.

Anders röjde i trädgården igår och klippte ner buskar och träd som växt sig för stora och körde bort på ett släp idag klippte han gräsmattan, fixade med cyklarna, åkte en sväng till återbruket. Jag fortsatte jakten på en finsko till alla tillställningar vi skall på i Juni, nu tror jag att jag kommit fram till en bra lösning, berättar mer i morgondagens inlägg. Idag har jag rakat Molly, betalat räkningar, lämnat tillbaka ett paket med en kjol som inte passade, bytt skor som jag köpte igår, trimmat Molly och börjat på ett garage till robotgräsklipparen.

Mattan blev som ny, återbruk är bra
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram