Krukväxterna har också semester. Innan vi åkte till Grekland ställe jag ut alla krukväxter på terrassen, grannarna hjälpte till med vattningen. Vi har de bästa grannarna både i stan och på Strömskär. Det blev en liten chock för en del av växterna då det var 30+ och strålande sol. Nu har jag klippt bort skadade blad och de flesta krukväxterna har hämtat sig ok, det kanske blir några nya växter i höst

Det blir fint med alla krukväxterna här ute men lite tomt inne, men det är ju sommar och mycket av sommarlivet levs på terrassen. Nu sitter vi på tåget och åker mot östkusten för att möta upp vännerna och deras båt. Det skall bli roligt att segla igen det var många år sedan sist, hoppas vi kan bidra med något som gastar och inte bara är i vägen. Hanna och Kalle tar hand om Molly, hon får följa med dem till Örebro imorgon. Molly blev lite orolig när vi började packa, hon ville nog inte tillbaka till pensionatet, där hon inte trivdes helt, kanske är hon för gammal för pensionat.

Måste bara visa lite bilder från trädgården, Dahliorna blommar jättefint och har så mycket knoppar. I år tror jag det var bra att Dahliorna har fått lite skugga, det är i augusti jag förväntar mig att de skall blomma som mest. Jätteverbenorna och luktärtorna har inte levt upp till förväntningarna i år, jag tror de har fått för lite vatten.

Nu stannade tåget i Eskilstuna, vi är nästan ensamma på tåget och det är i tid, halleluja. Vi skall byta till buss i Katrineholm och Nyköping med slutstation Oxelösund. Vilket äventyr det skall bli jag är verkligen taggad….

Krukväxterna har också semester
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram