När vi hoppade av bussen i Oxelösund på lördag eftermiddag stod våra kompisar vid busshållplatsen och väntade på oss. Vi gick den korta sträckan ner till gästhamnen där vi fick se våra vänners nya båt för första gången och den är verkligen en skönhet.

Det är gott om plats och en fantastisk inredning i båten. Anders och jag fick en egen kojplats, heter det så, med en liten garderob, en stor säng och ett fönster. Vi sov en natt i hamnen och sedan gav vi oss av mot Ringsön, en jättefin naturhamn där vi sov andra natten. Det tar ett tag innan man kommer in i rutiner med att läsa sjökort, veta farledens riktning, hänga fendrar, hjälpa till med ankare, koka vatten och göra kaffe under sjögång men man lär sig så sakteliga. Segling är ett härligt sätt att semestra på, särskilt när man är i goda händer som Anders och jag är i.

Här är vi i ytterskärgården så härligt att se en horisont och Anders så klart.

Idag gick vi 37 distans och ligger nu på den charmiga ön Utö. Vi skall försöka få plats på restaurangen ikväll vi får se hur det går….
Likadana jackor fast olika färg.

Idag fick vi vara med om att segla med en gennaker, det var mäktigt.

Imorgon går vi mot Stockholm och Napoleonviken.

Ett härligt sätt att semestra på
Märkt på:    
Facebook
LinkedIn
Instagram