Att få vakna upp till en solig julimorgon på finaste segelbåten i Napoleonviken det slår nog det mesta.

Och efter en frukost med denna utsikt, där folk vaknade upp på grannbåtarna ,tog ett morgondopp, åt frukost så kastade vi loss och styrde fören mot Stockholm. Vi seglade via Saltsöbaden genom Bo-stäket och utmed hela sträckan så låg den ena fantastiska sommarvillan efter den andra. Men jag gillar ju de där små sommarhusen bäst så det här var min favorit, sött eller hur?

Sista biten av Bo-stäket är en grävd smal kanal där det är svårt att mötas och innan vi körde in i i kanalen tyckte vi att vi hörde ett dovt tutande. Vi fortsatte in i kanalen och mötte en jättestor passagerar båt, Stefan manövrerade in vår båt så nära kanten han kunde och allt gick bra men pulsen gick upp lite….
Där bakom kröken kommer snart passagerarbåten.

Nu börjar vi närma oss Stockholm och trafiken ökar lite.

I väntan på broöppning, ni vet den där berömda bron i SOS Sällskapsresan, så åkte vi en tur in i Nybroviken och tittade på Gröna Lund och Strandvägen. Härligt att få se Stockholm från sjösidan.

Efter bron kändes det som vi kom till Venedig, här på Södermalm nedanför Vitabergsparken skulle jag vilja bo om vi flyttade till Stockholm.
Sedan slussade vi in i Mälaren via Hammarbyslussen och blev avsläppta vid Marievikskajen.

Tack Mari och Stefan vi bokar in nästa sommar direkt, tack för en superhärlig segling.

Att få vakna upp här
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram