Nu blommar Dahliorna som bara den och de måste hållas efter, det vill säga jag plockar alla blommor och plockar bort allt överblommat. Man vill inte att plantorna ska fokusera energi på att bilda frö. Ju mer du plockar av dahlior – desto längre producerar den nya knoppar. Förutom att plocka fina buketter så behöver Dahliorna näring under säsongen. Jag brukar vattna med organiskt och ekologiskt näringsvatten var och varannan vecka under högsäsong. Just dahlior kan vara lite kluriga att se skillnaden på mellan en överblommad blomma och en knopp (blivande blomma). Man vill ju absolut inte plocka bort några knoppar för då får man ju inga blommor . Knopparna är plattrunda och om man känner på dem så är de fasta och de utblommade är mer avlånga i formen.

Det bästa man kan göra för att hålla dahliorna produktiva är att plocka blommorna innan de ens hunnit mogna. Plocka dem när de är som allra finast och sätt dem i vas eller lägg i en skål med vatten om du vill plocka korta stjälkar. Ofta håller de väldigt länge såhär om de får stå ute. Upp till en vecka om de står i skuggan i ett fat.

Cafe Au Lait Royal

Extase

Dagens skörd
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram