Vad mysigt att vinterstudion dragit igång igen, studion tillsammans med kransverkstad och snöflingor i luften skapar en härlig vinterstämning.

Jag gjorde en mosskrans med torkade apelsinskivor, stjärnanis, kanelstavar och en ljusslinga till öppna spisen.

Torkade apelsinskivor är både dekorativt och doftar gott. De är fina året om, men jag torkar dem bara till julen. Det är lätt att fixa detta fina julpynt själv., att torka i varmluftsugn är perfekt. Det går också utmärkt att torka i en vanlig ugn, men då bör du sätta en liten sked/träslev så att ugnsluckan står lite på glänt. Under torkningen sprider sig då en ljuvlig doft i hemmet. Skär apelsinerna i tunna skivor och lägg på ugnsgaller. Låt sedan skivorna torka i ugnen på 50-100 °C ca 2 timmar. Skivorna ska bli mörkare och se torrare ut. Titta till dem ofta så att de inte bränns eller blir för torra. När fruktköttet inte längre är blött är apelsinerna klara. Nu kan du dekorera med dem hemma t ex runt ljus, på julbordet, i julkransar och julgrupper, i en skål tillsammans med nejlikor och på julklappar. Det är också fint att hänga dem som en girlang på ett snöre.


Och sedan gjorde jag en lite kitchig krans med idegran från trädgården och polkagrisar, jag får ursäkta mig med att jag bara använde saker jag hade hemma. Polkagrisarna köpte jag för flera år sedan och de fick duga till dörrkransen.

Lite kitchig som sagt var, hoppas den får vara ifred för skatorna som härjar i vårt område.

Nu tillbaka till Vinterstudion, bye,bye….

Kransverkstad och vinterstudion
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram