Idag skulle det bli hemmakontor och det bästa med det är bl.a att man slipper att fixa till sig på morgonen. Jag går direkt från sängen till kaffekokaren, just det ja kaffet är en fördel med att jobba hemifrån, laddar 2 koppar eller 4 koppar om Anders också jobbar hemma. Och sedan vidare upp en trappa till mitt fina hemmakontor, men ve och fasa jag hade glömt att packa ned laddkabeln, jag jobbade en timma utan laddare men sedan var jag tvungen att cykla till jobbet och jobbade därifrån fram till lunch. Ola hade lånat vår bil idag då han körde på ett rådjur igår när han var på väg hem från jobbet så hans bil är på verkstad. När jag cyklade hem körde jag förbi Coop och handlade en sallad till lunch och några apelsiner. När jag cyklade sista backen upp mot Villa Ormberget så tänkte jag att det är en ynnest att bo på toppen även om jag får gå av cykeln och leda den sista biten för att man inte har den bästa konditionen. Vårt hus ligger kanske inte på högsta punkten men säkert på en topp tre listan av de högsta punkterna i Västerås. Positivt med husets läge är närheten till stan, 4 min med cykel till centrum och att vårt område ligger avskilt från genomfartsvägar, du kör inte in hit om du inte hade tänkt att hälsa på någon som bor i området.

Här kan du läsa mer om vårt kära hus. Nu när vi har tagit upp båten och stängt igen sommarhuset blir Villa Ormberget mer ompysslat och nya projekt startas upp, vi har ju ärvt så mycket fina saker från Anders mamma som vi nu försöker inlemma i vår egna stil här hemma. Nya mattor, nya tavlor, nya sängar, nya lampor in gamla möbler till Ola och Hanna eller till återbruket. Olas rum har förvandlats till ett mysigt gästrum, nya soffor och TV i vardagsrummet, nya matstolar till matsalen har beställts. Idag torkade jag apelsinskivor i ugn, apelsinskivor är bästa julpyntet enligt mig. Jag gjorde en girlang, lade några skivor runt ljusstakarna som pynt och hängde några av skivorna på hyazinterna som börjar blomma. Imorgon skall jag göra en krans till ytterdörren och plantera om några krukväxter.

Ytterdörren från förra året.

Brasan är tänd, det sippas på glögg och snart blir det charkbricka,

Att bo på toppen
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram