Vilken lägenhet alltså, högst upp i ett ockragult gårdshus ligger ett riktigt drömboende. Att få bo i ett sånt här hem skulle göra mig ödmjuk. Mitt i city, men lugnt och avskilt mitt inne i kvarteret, upptar bostaden hela det övre våningsplanet i gårdshuset. En vacker kalkstenstrappa leder upp till en öppen hall som i sin tur ansluter ett socialt och inbjudande kök med matplats.

Intill köket öppnar sig vardagsrummet, eller salen, ett härligt och stort rum med nästan fyra meter i takhöjd, synliga bjälkar och en fungerande öppen spis. Jag gillar ju det lite skavda och slitna och det får man ju verkligen med den här lägenheten. Huset ligger ostört mellan två gårdar. Om jag skulle flytta till lägenhet vill jag bo så här, inte de där nybyggda själlösa lägenheterna utan en sån här med själ och hjärta. Möblerna tilltalar mig också, en mix av klassiker och loppisfynd som förstärker lägenhetens uttryck.
En öppen spis och det påminner mig om att tända upp i vår fina öppna spis här hemma, tända en massa levande ljus och sätta på lite glögg, i väntan på på spåret. Förra veckan fick jag 40 poäng på DUO appen vi får se om vi slår det ikväll.

Bilderna lånade från mäklarfirman Historiska Hem och lägenheten hittar ni här.

Ja tack
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram