Det finns vissa saker som jag gärna vill göra inför och till julen, jag tror att det är en del av att bygga upp den där julstämningen som är så härlig. Det är nästan viktigare nu än när barnen var små, då kom det mer naturligt med julpyssel och julbak, nu får jag hålla på själv och det är mysigt det också. Anders sitter i vardagsrummet och skriver julkort medan jag fixar i köket, idag blev det spritsa pepparkakor till bordsplaceringen på julafton, baka mandelmusslor, och så kokade jag fudge. Kanske jag hinner göra en till sats med farmors senap också, inget stress bara roligt.

Jag sitter i köket och bloggar för det tar tid med mandelmusslorna då jag bara har 6 formar och en deg som ger 24 musslor, det blir 4 omgångar i ugn. Men musslorna blev så bra, jag serverar dem med grädde och en klick sylt, mums. Tror jag skall göra några till dessert ikväll. Och pepparkakor med namn på är det givna placeringskortet till julen, jag gjorde ett till Kalle också, du är så välkommen Kalle. Lite varm glögg gör bloggandet lättare, orden rinner på lite smidigare…

Efter frukost åkte jag och köpte en säck med solrosfrön till småfåglarna, har man väl börjat mata dem är det viktigt att inte sluta när det är kallt ute för då kan de frysa ihjäl. De behöver mycket mat för att hålla värmen uppe och solrosfrön innehåller mycket energi. Solen tittade fram på eftermiddagen och jag försökte fånga solens strålar. Stack några nejlikor i apelsiner igår, apelsin/nejlika måste vara den ultimata juldoften tillsammans med nybakta pepparkakor och hyacinter.
Saker som är viktiga för mig till jul:
Närmsta familjen samlad på julafton
Paepparkakor och pepparkashus
Glögg
Adventsstjärnor/stakar
Julgran
Julgodis
Farmors Senap
Lussebullar
Berits Sillsallad
Julskinka
Mandelmusslor
Julblommor

Baka pepparkakor, mandelmusslor och koka fudge
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram