Ett nytt år och även om jag inte har några nyårslöften så hindrar det inte från att göra några reflektioner över året som kommer. Inga nyårslöften men kanske några ledord att följa 2023, mina ledord är träna mer regelbundet, förbättra min sömn och minska min skärmtid på sociala medier. När det kommer till träning måsta jag förlita mig mer på rutiner istället för motivation och vad gäller sömnen skall jag börja med att läsa igenom julklappsboken “Skärmsmart” och se om jag kan få lite tips både om hur mindre skärmtid kan förbättra sömnen och hur man skall gå till väga för att minska sin skärmtid.

Vad gäller bloggen inför 2023 så kommer jag att fortsätta blogga i samma omfattning som förut, dvs. 5-6 gånger i veckan. Vad jag vill förbättra är mitt fotograferande, jag skall anmäla mig till en fotokurs och så skall jag börja följa några fotobloggar. Jag fortsätter med mina temabloggar, här kommer årets olika tema månad för månad.

Januari: Hur skall jag bli en bättre fotograf
Februari: Sova bättre
Mars: Planera årets försådd/frösådd
April: Städa, rensa, slänga
Maj: Hälsa, träning
Juni: Fira
Juli: Resa
Augusti: Kläder, mode
September: Kultur
Oktober: Mat
November: Novent
December: TBD (To be defined)

Här kommer lite punkter att använda sig av för att bli en bättre fotograf: Självporträtt, fota i mörker, stjärnhimmle, måne, horisontbild, fokus, leka med ljuset, använd enkel bakgrund, hitta nya motiv, titta i mitt nybörjararkiv, härma någon, bli mindre självkristisk och berömma mig själv.
Så nu kör vi 2023, bli en bättre fotograf, idag provar vi självporträtt

Jag köpte ju en julklapp till mig själv, en Google Pixel 7 mobil och den har så bra kamera. Sista inläggen jag gjort har jag använt mobilbilder för att det är svårt att ta bra bilder under höst och vinter med systemkameran, bilderna ovan är tagna med med mobil och systemkamera gissa vilka bilder som är tagna av vad?
Jag använde mig av extraskärmen på kameran där man kan se den färdiga bilden och som gör det lätt att ställa in inställningarna. Jag använde mig av självutlösaren på 10 sekunder som tar 10 bilder i sekvens. Jag använde mig också av manuell fokus för att sätta fokus där jag skall stå, annars sätter kameran in ett fokus bakom eller framför där man verkligen står.

Ok, trumvirvel, den första bilden är tagen med systemkameran och den andra med mobilen.


2023 nu kör vi
Märkt på:                    

2 reaktion på “2023 nu kör vi

 • 2023-01-04 kl. 08:47
  Permalänk

  Vilken kul julklapp du köpt dig! Skoj med fotokurs. Kanske tål att kollas upp. Några år sen jag var med på någon. Fotobloggar låter också kul tipsa gärna.
  Jag är glad amatör me md foto som en hobby men man kan ju alltid bli bättre och är alltid tacksam för tips.
  Tack för inspo!
  Annika

  • 2023-01-06 kl. 08:12
   Permalänk

   Ja får se om de har några fotokurser i Västerås, eller om man måste ta sig till Stockholm? Men det kan ju vara trevligt. 😀

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram