När det oansenliga lilla huset längre bort på gatan blev till salu för 4 år sedan blev jag så överraskad när jag tittade på mäklarbilderna huset var så himla häftigt och STORT men väldigt slitet. De som köpte huset gjorde mirakel med huset utan att förstöra husets originaluttryck.

Från framsidan ser huset ut som ett pyttelitet enplanshus, men det är ett souterränghus som breder ut sig mot skogen på baksidan så jag kan tänka mig att det känns som att bo
i vildmarken. I mitten av huset finns den här underbara ljusgården. Två steg in i hallen blir det uppenbart vad de nio takfönstren lyser upp. Mitt i huset öppnar sig en sex gånger sex gånger sex meter stor ljusgård med golv av travertin, en kub av luft och ljus i hjärtat av huset. Från entréplanet leder en trappa ner i souterrängvåningen, som gjord att skrida nedför balanserande en Manhattan i ena handen.

Från ljusgårdens båda plan leder dörrar ut till sju sovrum, en stor matsal, uteplats och poolavdelning. I köket har har man gjort ett egendesignat kök i träslaget oregon pine till den egendesignade köksmöbeln och rosa kakel som plockats upp från ett av badrummen, väldig rockigt och på samma gång sofistikerat.

Huset är från 1965 och 1966 och stämplade med Alnefelt Tollbom Arkitektkontor AB. Det är många, många timmar som lagts på den här villan. Jag bara älskar hur ägarna har behandlat huset, lyft fram tidstypiska detaljer istället för att riva ut och göra en totalrenovering så har de förstärkt det som redan fanns. »Det finns sådana här arkitektoniska pärlor på flera ställen runt om i Sverige. Det är ett kulturarv. För guds skull, förstör det inte!«
Här kan ni läsa mer om huset.

Häftigaste huset på min gata
Märkt på:    

2 reaktion på “Häftigaste huset på min gata

 • 2023-01-05 kl. 16:36
  Permalänk

  Tack för inlägget och roligt att läsa vidare om huset :). Jag älskar originalhus! Badrummen och diskhörnan var mycket fina och smart… Mvh Annika

  • 2023-01-06 kl. 08:13
   Permalänk

   Ja huset är verkligen en pärla. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram