Ett projekt som jag skall börja rodda med i år är solceller på taket, jag skall ta kontakt med 3-4 solcellsföretag som får komma hit och göra en offert. Så skulle det vara kul att göra något större ute vid sommarhuset som att byta ut de sista fönstren på Gamstugan och eventuellt köpa en badtunna. Ett projekt som inte kommer att genomföras i år eller kanske inte heller nästa år, det är ett nytt kök. Visst är det konstigt att när man börjar googla på kök så kommer kökstillverkare upp på alla sociala medier, en av köksfirmorna som stack ut lite extra Funkiskök.se.

Funkiskök original är det köket som intresserar mig mest, jag vill ha en vit stomme och luckor i färg, ljusblått NCS S 2010-
B10G, lindblomsgrönt S 2010-G80Y eller ljusgrått färgkod NCS S 0500-N.

Dörrarna i Originalserien är överfalsade med förnicklade överfalsade gångjärn. Jag vill ha en integrerad diskmaskinslucka som följer kökets linjer och estetik och blir därför en fin helhetslösning för köket. Jag skulle kunna tänka mig Eskiltuna Kulturbeslags 5181 ”Ticka” beslag med ”riktigt” med slutbleck och riktig gripklo. Jag kommer att behålla 15×15 kaklet med grå foga, bänksskivorna virrvarr mönster och teakkant och det rutiga golvet.

I överskåpet finns det plats för inbyggnadsfläkt som är maximalt 290 mm djup. Tekniken går ibland framåt och gör saker och ting bättre. Blums Movento fullutdragskenor med dämpning är standard. Den klassiska massiva furuträlådan vilar nu på utdragsbeslag som håller mycket hög kvalitet. Det gör att kökets lådor glider lätt i många år framöver. Alla våra inre trädetaljer oljas in med paraffinolja för att få en avtorkningsbar yta.

Projekt inför 2023
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram