Siktlinjer är viktiga, med siktlinjer menas de platser i huset som har genomsikt, det vill säga de ställen och linjer i bostaden där man kan se fler än ett rum i taget. Annars är det väldigt lätt att bli närsynt när man möblerar, att man bara ser det rum man för tillfället håller på med. Men, en viktig faktor för att lyckas få till en sammanhållen inredning i ett hem är att hålla en röd tråd och planera inredningen så att den håller ihop längs husets viktigaste siktlinjer.

I Villa Ormberget finns det färre siktlinjer än i ett modernt nybyggt hus där man kan se fler än ett rum i taget. Från hallen finns det 3 siktlinjer, vardagsrummet, köket och gästrummet. Jag har försökt fånga upp färger eller material i angränsande rum för att få rummen att hänga samman. Man kan också tänka på att någon möbelformgivare eller möbelleverantörs produkter få återkomma på fler ställen.

Eftersom det finns mycket teak i det här huset så är det ett återkommande material som hjälper till att binda samman rummen på nedervåningen. Det gäller att inredningen hänger ihop på något sätt mellan rummen så man får en harmonisk helhet.

Vardagsrummet sett från köket, de nya stolarna, i teak, är ljuvliga och sköna att sitta i….

Villa Ormbergets siktlinjer
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram