Vilken svenskdag det blev i Vasaloppet idag, i alla fall på herrsidan, grattis Emil Persson du var så grym. Vasaloppssöndagar måste vara en av de mest njutbara söndagar under året, med frukost framför TV:n och som grädde på moset en upplösning där en ensam svensk slog 4 norrmän på upploppet, hurra för Sverige. Sedan blev det en långpromenad utmed Mälaren med efterföljande kaffe med upplösningen av femmilen där William Porroma tog en bronspeng, och så söt efteråt när han grät av lycka. Jag bakade en toscakaka att ha med oss till fjällen och så har jag börjat packa.

Mina Uggs åker fram när det går mot fjäll-liv, de är både varma och vattentäta, en tjock varm tröja är bra att ha med sig nu när det ser ut att bli kallt.
den röda toppluvan hittade Anders hemma hos sin mamma när han städade ur huset, jag tycker att den är så mycket Norge.
Och en liten ryggsäck för en termos, sittdyna och en apelsin.

I år kommer vi nog till riktig vinter i fjällhuset, det kan ju vara både och i mars. Att åka upp till fjällhuset är min bästa semester, där kopplar man bort vardagen för det är så mycket annat att tänka på. Skotta, hämta vatten, bära ved, elda i kaminen, åka skidor och umgås på ett otvunget och avslappnande sätt. Jag vill tillbringa mer tid i fjällhuset, vi kommer att åka dit i påsk som vanligt och kanske vi kan planera in några dagar i augusti, med vandring och hjortronplockning. Om snön ligger länge skulle det vara exotiskt att åka upp i maj och åka skidor, vi får se helt enkelt…..

Vasaloppssöndag och packa för fjällen
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram