Allt gick enligt plan, frukost hemma klockan 8, packa allt som skall med på första trippen ut till Ön. Klockan 9 sjösatte vi, klockan 10 anslöt Anders till arbetsdagen där de röjde sly på parkeringen vid bryggan på fastland, jag tog båten ut till sommarhusen. Och inget större hade hänt här ute i sommarhusen förutom lite spår av möss under köksbänken. Stugöppning innebär storstädning, hänga ut alla mattor och kuddar, damsuga bort alla muslortar och damm, såptorka trägolven och slutligen våttorkning av alla ytor. Imorgon upprepar jag samma procedur med Anders-stugan. Har bäddat rent i sovrummet, kokat lite kaffe, druckit te med ö-granarna som kom förbi.

Nybäddat och nystädat i det blå sovrummet.

Lilla vardagsrummet i Gamstugan, nystädat, check.

När Anders var klar med arbetsdagen hämtade jag honom med båten inne vid land och vi satte igång vattnet som varit avstängt under vintern. Det gick som en dans och det verkar som om alla rör, kranar och vattenberedare håller tätt. Jag har lagt lite kyckling i marinad, kyckligen tar vi med till ö-grannarna som bjöd in oss på grillning i deras nya gasolgrill. Jag skall koka och steka lite potatis och göra en grönsallad att ta med också.

Det är fortfarande lite kallt på stuggolven trots att elementen går på högvarv, så det är raggsockar som gäller. Nu skall jag skala och koka potatisen och chilla lite i soffakroken för jag har redan nått mina mål med 10000 steg idag och behöver en liten vil.

Sjösättning och ö-liv
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram