Äntligen är det dags för stughäng, även om kylan hänger i lite. Jag åkte ut till Ön efter jobbet, imorgon torsdag jobbar jag i stan och på fredag har jag hemmakontor i sommarhuset. På onsdag tar jag bilen och kör ute matvaror, kläder och annat som jag inte får med mig på cykeln. På torsdag efter jobbet tar jag nämligen cykeln ut till sommarhusen så Anders kan ta bilen när han kommer ut på fredag kväll.

Så härligt att komma ut till våra somriga småhus på Ön.  Somrig stil för mig är knarrande rottingmöbler, korgmöbler, fina växtplanscher, randiga och rutiga tyger i blått och rött, vitmålade trämöbler och blå-vitt porslin bildar en somrig bas i mitt lilla sommarhus.

Jag väljer lätta flyttbara möbler till sommarhuset, i rotting och korgstolar.
I stället för en fåtölj kan en sittpuff som den jag har framför korgstolarna fungera som sittplats.

 
Rutiga och randiga tyger till kuddar som används både ute och inne. Öppna hyllplan som visar upp allt härligt sommarporslin passar bra i sommarhuset. Allt porslin diskas i början av sommarsäsongen. Här är det fritt fram att låta såväl porslin som mer personliga saker stå framme.  I en ljus miljö med vita väggar och träljusa golv kommer textiler i starka färger till sin rätt. Jag försöker skapa vackra stilleben med många inredningsdetaljer. Flera vaser och ljuslyktor skapar en helhet på soffbordet. Jag blanda gärna material och färger.
Jag började grunda 3 lådfronter i köket, imorgon blir det första lagret blått och på fredag det andra laget. Målningen går ju som en dans, det enda som oroar mig är att färgen kanske precis inte räcker….

Och nu har säsongen med egenplockade blombuketter dragit igång. Idag blev det några vitsippor till matbordet.

Tyvärr har jag åkt på Trokanterit så jag kan inte ta mina vanliga PWs. Jag får hitta på något annat än promenader, imorgon skall jag prova att cykla. Cykling belastar ju inte höften så det borde funka, jag skall också prova att köra crosstrainer som är skonsamt mot höftsmärta. Usch vad trist….

Nu börjar sommarstugelivet
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram