Alltså vilket väder denna helg bjöd på, det känns som om allt exploderar ute i naturen nu, hägg, fruktträd, tulpaner, gullvivor, slånbärsbuskarna….. Maj är verkligen fantastisk. Lördagen startade vi med en härlig kajaktur, det var första turen för i år och det var nästan helt vindstilla och solen sken från en molnfri himmel.

Att paddla kajak är bra för dig oavsett ålder, kön och fysik kan du med all säkerhet dra nytta av lite kajakpaddling i ditt liv. Det jag älskar mest med att paddla kajak är känslan av att vara ute i naturen. Om du någon gång paddlat kajak vet du att det inte finns många andra aktiviteter där du är så nära naturen. Känslan av vinden, solen som skiner mig i ansiktet och det subtila ljudet av vattnet omkring mig får mig alltid på bättre humör än innan min kajaktur. Denna känsla av välmående tar jag sedan med mig genom min dag. Man kan utan tvekan argumentera att kajakpaddling gör oss till bättre människor. Kajakpaddling för med sig en hel rad av hälsofördelar: minskar stress, ökar fettförbränningen, bra för hjärtat, träningen stärker hela kroppen, förbättrar din mentala hälsa (förmodligen en kombination av soljuset, träningen och att vara ute i naturen). Och när man bor som vi där det bara är att hiva i kajaken i den vackra Ridöarkipelagen med massa små öar och kanaler, ja då kan man bara inte låta bli kajaking.

Att paddla kajak är också ett perfekt sätt att umgås med sina kompisar, idag hörde Per och Petra av sig och frågade om vi skulle med ut på en tur. Vi låg och guppade nära varandra och uppdaterade varandra vad som hänt sen sist och sedan tog vi en kortare tur runt vår Ö. Härligt att träffa sina ö-grannar igen efter en lång vinter. Sedan blev det kaffe och kanelbulle hemma hos P&P och ytterligare grannar anslöt.
Väl hemma i stan planterade jag ut hälften av Dahlia och Jätteverbenan, resten tar jag med mig till sommarhuset.
Men efter att ha varit ute hela dagen både i sommarhuset och hemma så är jag en slagen kvinna, nu skall jag luta mig tillbaka i soffan och se på serien Bosch.

Premiärtur med kajakerna
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram