En stor uteplats som består av en stor stenyta på 40 kvadratmeter behöver mjukas upp med gröna växter, rotting, trämöbler, små avställningsbord, spaljéer, ljuslyktor och ljusslingor. Nu när jag planterar ut alla mina plantor blir uteplatsen lite mjukare och mer inbjudande, om ett tag flyttar mina stora krukväxter inifrån också ut. Nu fattas bara ett solskydd, kanske en pergola av något slag eller ett stort snyggt parasoll. Plantorna som inte är planterade än och som skall ut till sommarhusen står i trälådor i väntan på transporten ut till Ön.

Här utanför altandörren in till vardagsrummet har jag försökt att skapa en grupp av växter med udda krukor, jag är inte helt nöjd än, men jag är på väg.
2 krukor med Verbena, 2 med luktärtor och 2 med några klena Dahlior, vi hoppas att de tar sig. Imorgon skall jag sätta in plantorna under balkongtaket för det skall regna mycket, det är en fördel med krukodling att man kan flytta på krukorna.

Vi ärvde ett extrabord från Anders mamma, det får agera som sidobord/avställningsbord. Just nu får det härbergera plantor, ljuslyktor och en vattenkanna.

Den här sidan är inte riktigt klar än, jag skall bara ha de svarta hinkarna med handtag här och de andra udda krukorna kommer jag att tänka ut ett nytt ställe till. Jag är en sån där person som måste prova och känna efter innan jag vet helt hur det skall bli.

Så här såg det ut förra sommaren i Juli.

Att mjuka upp 40 kvm skifferterrass
Märkt på:                            
Facebook
LinkedIn
Instagram