Hemliga planer inför morsdag, var klar och lätt uppklädd till klockan 17, lyder ordern. Det är bara att glida med, något som inte fungerar så bara för en med ohälsosamt kontrollbehov…. Jag har passat på att göra min månatliga rensning i sovrummet, jag har en dålig vana med att lägga mina kläder i en hög på golvet, från och med nu skall jag antingen hänga eller vika kläder som går att användas igen i garderoben eller klädskåpet och det som behöver tvättas i tvättkorgen. Jag passade på att rensa ut plagg och lägga i kasse till klädinsamling, bra att göra med jämna mellanrum. När jag var klar med städning/rensning i sovrummet så kändes rummet så fridfullt och vilsamt.

Ett rörigt sovrum kan påverka sömnen negativt, ett sovrum skall vara bekvämt och spegla din personlighet utan att ha för många element i sovrummet. Att använda olika texturer som rotting, heltäckningsmatta i ull, stråkorgen är ett sätt att få ett hemtrevligt och inbjudande rum. Även om du vill att ditt sovrum ska vara vilsamt och enkelt vill du ändå att det ska återspegla din personlighet och individualitet. För att åstadkomma detta kan du skapa en kontrasterande kontaktpunkt som åtminstone delvis bryter av mot monotonin, samtidigt som den förenklar helhetsbilden. En unik tavla till exempel som vår tavla med Faust och min morfars fina skåp.

Många av oss har en tendens att samla på oss saker som vi sedan sällan använder. För att undvika detta bör du endast låta det som är viktigt och nödvändigt få ta upp plats i ditt sovrum. Du bör försöka göra dig av med allt annat, eller åtminstone flytta det någon annanstans. Smycken som används ofta kan användas som en inredningsdetalj. Här har jag lagt smycken som jag använder med jämna mellanrum i en gammal glasask som jag har haft i evighet, asken har åkt i golvet några gånger därav det lite skeva locket, men det är bara charmigt allt behöver inte vara perfekt..

Vad jag gör en morsdag
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram