Den godaste hotellfrukosten och den vackraste frukostrummet hittar ni på Kivikstrands. Inte mycket men noga utvalt och närodlat så gick frukosten upp på en klar 1:a på de hotellfrukostar jag ätit i mitt liv, jordgubbarna var himmelska. Att få äta den i en glasveranda med linnedukar och sköna korgstolar förhöjde upplevelsen och vi satt länge Anders och jag innan vi drog iväg på dagens äventyr.
Dagens äventyr var vandring i Stenshuvuds nationalpark, vandringen fick kortas av p.g.a skavsår men i gengäld fick vi mer tid på Stenshuvuds fina sandstrand med bad i Hanöbukten, 18,5 grader.

Toppen på Stenshuvud, där nere ser man den fina sandstranden.

På väg ner till stranden genom en djungel av bokskog.

Här tillbringade vi några timmar, Anders klarade av ett Teamsmöte och vi lyckades doppa oss trots att det bara var 18,5 grader.

Efter Stenshuvud for vi till den gulliga staden Simrishamn och intog en enklare lunch på Kafe Kagan. Och sedan strosade vi runt i den söta staden och ohade och ahade för detta urgulliga ställe. Det kändes som om man kommit till en saga av Astrid Lindgren med alla de murade låga husen i olika färger och alla med rosor och stockrosor på framsidan.

Väl “hemma” på badhotellet blev det en höneblund innan middag på fiskrestaurangen Bhures nere i Kiviks hamn, vi åt torskrygg med färskpotatis alltid ett säkert kort, så även denna gång.

Bästa frukosten hittar du på Kivikstrands Badhotell
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram