Min första semestervecka är avverkad, nu skall jag jobba i 2 veckor innan jag har ytterligare 4 veckors semester. Semestern kan, för mig, ibland vara lite påfrestande, så många krav på att just semestern skall vara så lycklig, perfekt och social. Just det där sista med att vara social har jag väldigt svårt för, folk som kommer på besök fast man inte umgås under resten av året….. Men min första vecka var perfekt med midsommarfirande, två dagars besök hos mamma med besök och guidad visning på Torpa Slott och besök på Gällstad outlet. Sedan 2 fina dagar på Österlen med fint boende på Kivikstrands Badhotel. Första veckan avslutades med härlig grillkväll hos Anders kusin och en sväng ut på Ön för att fotografera stockrosorna som slagit ut.

Semesterlycka handlar inte om att åka långt bort, inte om att planera i detalj, inte om att allt skall vara lätt. Tvärtom här är sex råd om konsten att njuta av semestern;
1. Njut av förväntningarna, unna dig att njuta av semetsrn i förskott ( den blir ändå aldrig som du tänkt dig).
2. Åk inte så långt, själva resan har en negativ inverkan på semesterlyckan. Ju längre och krångligare det vara att åka, desto mindre njuter man av vistelsen. Det kan rentav vara bättre att resa kort och går utmärkt att inte resa iväg alls.
3. Minisemestra, längden på semestern har en försumbar effekt på semesterlyckan. Därför är det bättre att minisemestra istället, så kan du göra det fler gånger och istället toppa lyckan flera gånger med förväntningar inför. Vänta gärna 2 veckor mellan ledigheterna, för det är så länge lyckan i genomsnitt sitter i efter semestern.
4. Ta semester från din partner. Jag har 3 veckor tillsammans med Anders och 2 utan honom, det är bra att få längta lite ibland.
5. Äventyra, prova på nya saker verkar vara det som är mest populärt under semestern. Udda saker som maträtter, små strapatser. Jaga inte bara bad och sol utan var öppen för de små äventyren också.
6. Var ledig, Försök att inte klämma in 100% av allt du vill göra på de 10% av året som semestern utgör. Spara lite till de andra 90% också, du har hela året på dig.

Jag har det ju beviljat som har sommarhuset på nära håll där jag njuter av bad, båtliv, kajaking, utflykter i närområdet. Men det kan hända att vi tar en tur till Norge om vädret tillåter i slutet av Juli.

Gurkplantorna som jag fick av gannen har tagit sig fin, titta vilken söt liten gurka.

Jätteverbenorna blommar fin vid sommarhuset.

Öka lyckan på semestern
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram