Med jämna mellanrum skriver jag om att bygga nytt sommarhus på ön. Nu har jag börjat tänka i andra banor, kanske skall vi renovera Gamstugan, ja om det går förstås, om grunden är bra nog. Funderar att göra en renovering som en trestegsraket, först golvbjälklag, nytt golv, stärka upp väggreglarna, isolera, ny innerpanel. Nästa steg tak, stärka takstolarna, öppna upp i nock och nytt grått plåttak och sista steget att bygga ut en 15 kvm entre på väggen mot stigen och en terrass på långsidan mot sjön. Jag har funderat på om vi skall ändra planlösningen och kommit fram till att flytta entren till väggen mot stigen samt lägga sovrummen mot baksidan. Så här tänker jag före/efter:

Genom att flytta ingången till en del av stugan som inte används så mycket så utnyttjas ytan på ett mer effektivt sätt.
Och här kommer moodboards, lite som förut, svart liggande träpanel och grått plåttak. Funderar på spröjsade fönster och altandörrar. På insidan vit putsad träpanel på väggar och tak, på golvet putsad furu i vitt, Norrlandsträ har så fina produkter.

Bygga nytt eller renovera Gamstugan
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram