Detta arkitektritade fritidsboende, mitt i en levande kulturmiljö vid Nore, är ett “one of a kind” hus. Husen ligger varsamt inpassad i en strandhage bara några hundra meter från Norebods fiskeläge, alldeles nära Austre – södra Gotlands finaste badstrand. Och med bedövande vacker natur längs havet – att vandra i, springa eller cykla, ända till Sundre.

Huset har byggts med omtanke om den känsliga miljön, utan att störa landskapsbilden. Huskropparna är diskret insmugna bland enar och tallträd. Utåt sett är huset anspråkslöst och slutet, fritt från stora blänkande fönsterrutor, utan takutsprång med en diskret fasad av järnvitriolbehandlad lockpanel. Inåt är principen öppen med en rymlig atriumgård som sammanfogar huskropparna, stora fönsterpartier och glasade dörrar.

Jag gillar den stora atriumgården som är den centrala samlingsplatsen. Gården är inramad av huvudbyggnad och “sovhus”, bildar den ett skyddat rum med möjlighet att vara privat och fri. Just det där med att kunna dra sig tillbaka är så himla härligt med ett sommarhus.

Här hittar man det fantastiska fritidshuset. Bilderna lånade av mäklaren Bertwig Fastighetsförmedling.

Arkitektritat fritidshus inkilat mellan tallar och enar på södra Gotland
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram