Jag hade trott att panelen skulle vara uppe efter 2 dagar men det tog nästan två dagar till. Så är det jämt när man bygger eller renoverar, det tar alltid längre tid än man tänkt sig. Inatt låg jag och tänkte på hur jag skulle montera den sista panelen upp mot takskägget, men jag hade inte behövt oroa mig det var lättare och blev bättre än jag tänkt mig. Fast den sista biten sågade jag till 7 gånger….. Jag har använt hammare, fogsvans, stämjärn, måttstock, skruvdragare, cirkelsåg, plåtsax och målarpensel, nu har jag städat undan den gamla panelen, verktygen tagit ner solseglet som har fått fungera som tak vid målningsarbetet. Jag firade min nya panel med laxsmörgåsar och en öl, jag tyckte jag var värd det.

Det är väggen till höger om ytterdörren jag satt den nya panelen.

Tips från coachen, man kan använda fogsvansen som vinkelhake för 90 och 45 grader.

Ett annat tips är att använda falsad spårpanel istället för dubbelfasspont, om underlaget (som i mitt fall) inte är helt slätt är det meckigt att passa in panelen i varandra. Men eftersom vi redan hade stockpanel på sommarhuset så använde vi det igen. Jag återbrukade de gamla fodren till dörren, runt fönstret men till stughörnet där stuprännan är fäst monterade jag nytt foder för det gamla var murket. Fönsterbläcket är nytt, stuprännan är helt sönderrostad så jag skall köpa en ny men den gamla får duga tills jag har köpt en ny.

Gräsmattan börjar bli fin efter den senaste tiden regn, det känns nästan som om man bor i på Irland, den gröna Ön.

Och jag har köpt en ny kjol från Arket, finns här (inget samarbete).

Jag blev klar med panelen till lunch och eftermiddagen har tillbringats i solen på bryggdäck med flera dopp i Mälaren som inte är jättevarm, 19 grader. Men idag var en varm dag som fodrade bad. Imorgon skall vi till kompisar och prova deras spabad, det ser jag fram emot.

Nu är det klart, efter 4 dagar….
Facebook
LinkedIn
Instagram