Vår årliga julkorvsverkstad som gick av stapeln igår gav oss inte mindre än 7 hekto av godaste grynkorven med ett hemligt västgötskt familjerecept som är bland de bästa.
Inte nog att man får umgås med mamma, sina trevliga syskon och deras respektive utan man blir också bjuden på utsökt mat. På fredag åt vi en jättegod rustik portergryta som jag hade förberett hemma, till efterrätt bjöd jag på mandelmussla fylld med vispad grädde och hjortronsylt och min hemmagjorda fudge.

Bilder från mammas kök, kan sägas att det var Annorna (min svägerska och syster) som stod för den mesta av korvtillverkningen, mamma stod för kryddningen, jag hejade på och de andra tittade på skidåkning och drack öl. För själva korvsmaken tror jag att det var en optimal arbetsfördelning.

Men vad hände med vårt underbara vinterväder? Igår gick vi en långpromenad i grådaskit väder och duggregn. Men enligt väderleken skall det bli minusgrader på julafton så man får ju hoppas på lite rimfrost.
Nu skall jag jobba 4 dagar och sedan är jag ledig.
Vad har jag kvar att göra innan jul:
1. En till present till Anders
2. Koka knäck
3. Baka bröd
4. Lägga in 2 sorter sill
5. Grava lax
6. Julhandla (på onsdag)
7. Köpa julgran
8. Klä granen
9. Slå in alla paket

Så här brukar julbordet på Ormberget se ut

Korvverkstad hos mamma
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram