För att trösta sig när vintervädret är grått och tråkigt eller för att värma sig när det är riktig vinter ute så hjälper det med ett glas rykande het choklad. Passar lika bra som efterrätt som framför brasan, du bestämmer. Jag gör choklad av kakao, mjölk, socker och grädde. Toppar med riven choklad och mini-marshmallows och skvätter på lite rom.

Varm choklad hör höst och vinter till och visst njuter man av tanken på att få krypa upp framför en brasa med med värmande kopp. Vill du göra din varma choklad lite mer vuxen kan du spetsa den med exempelvis rom eller whiskey.

Så här gör jag min choklad:
2 msk kakao
2 msk socker
2 msk vispad grädde
5 dl mjölk
riven choklad
mini-marshmallows

Jag värm mjölken på medelvärme i en kastrull.
Medan mjölken blir varm blandar jag kakao och socker direkt i en stor kopp.
Slå på den varma mjölken och rör om.
Toppa med vispad grädde och marsmallows och spetsar med 1 cl rom.

Varm choklad ett måste under höst och vinter
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram