Anders köpte en yuccapalm när vi flyttade in i Villa Ormberget 2013, och trots att den bor hemma hos oss så växer den som bara den. Tur att vi har så högt i vardagsrummet, tydligen kan palmen bli upp till 4 meter hög.

Förra året vid den här tiden släpade jag ut palmen i snickarboden och planterade om den i en större kruka.
Här ser man hur yuccapalmen har utvecklats sedan 2013.

Så här står det om yuccapalmen, “Yuccapalmen är en robust, lättskött och flexibel palm med rosetter av svärdliknande, mörkgröna blad. Den tål både torka, sol och temperaturer ned mot 0 grader vilket gör den till en av de mest lättskötta gröna växterna.” Palmen är alltså den mest lättskötta, det förklarar att den trivs så bra hos oss….

En annan grön växt jag skulle vilja ha lite fart på är fiolfikusen som jag också planterade om förra året vid den här tiden. Fikusen är fortfarande klen, jag skall torka av bladen från damm och vattna den mer vid varje tillfälle. Sedan skall jag placera den längre in i rummet under sommaren då fikusen inte gillar direkt sol. Mina elefantöron skall också planteras om, växterna har skickat iväg långa sticklingar som behöver en egen kruka. Dags att ta en tur till blomsterlandet och köpa lite färsk blomsterjord, får bli imorgon efter jobbet.

Tur vi har högt i tak
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram