Fotoutmaningen vecka 4 är värme. Berätta en historia som får betraktaren att känna sig varm inuti. Jag har tänkt på denna utmaning hela veckan men inte kommit på hur jag skall fota denna utmaning. Så i brist på något bättre så får det bli min favorit när det kommer till inredning nämligen levande ljus. Levande ljus som både ger värme rent fysiskt och värme som lyfter inredningen. Enligt feng shui är all materia uppbyggd av de fem elementen trä, eld, jord, metall och vatten. Under de mörka månaderna bränner jag många stearinljus, finns det något mysigare. Så här såg det ut i november för två år sedan.

 Man kan värma ett hus med stearinljus men det är vare sig lönande eller praktiskt. Ett stearinljus ger ca 100 W i värmeenergi. Om man leker med tanken att värma en villa på 120 m² med stearinljus så krävas det att 40 blockljus brinner kontinuerligt dygnet runt. En något omständlig och brandfarlig metod att värma sitt hus med. Dessutom är CO2 utsläppen från ett stearinljus lika mycket som från elen till en 20 W lampa, alltså inte heller någon miljömässigt bra metod.
Men att elda för mysfaktorn det är värt och ger ro i både kropp och själ.

Fotoutmaningen vecka 4
Märkt på:    
Facebook
LinkedIn
Instagram