Veckans fotoutmaning är hemstad. Jag skall berätta om en min favoritplatser när det kommer till att koppla av, det är min andra hemstad, Bjönnåsen där vi har fjällhusen. Jag tog några kort med min mobil Google Pixel 7, som det ser ut när man kommer till de små husen på fjället. Vägen går inte ända fram så sista biten får man pulsa fram genom snön och dra packningen på pulka.

Där borta bland granarna kan man skymta det som i daglig mun kallas veslehytta, det är där det händer, där man umgås och lagar mat.

I år är det ca. 1,5 meter snö och vi kan gå över staketet. Till vänster skymtar man hörnet på vedskjulet och lite längre bort är gammelhytta.

Gammelhyttan byggdes 1939 och Anders morföräldrar åkte upp på fjället för att komma undan kriget. Veslehyttan byggdes på 60-talet för att härbärgera Anders familj på 6 personer, hyttan har byggts ut i 2 omgångar. Det finns totalt 16 sängplatser i de två stugorna, förra påsken var vi 12 personer som sov över under påsken.

Tyribu som stället är döpt till är ett riktigt happy place, här kopplar man bort vardagen och sover gott efter all fjälluft och motion man får från alla fina skidturer.
Om 2 veckor skall vi åka dit igen, jag längtar.

Fotoutmaningen #10
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram