Vårt fjällhus börjar bli exotiskt, de andra stugorna i området har dragit in el, har kylskåp och frys och innetoa. Här har vi fortfarande en gjutjärnskamin för värme, solceller för el och ett utedass (usch för att behöva gå på toa mitt i natten…). Så det blir en del fixande med att hämta dricksvatten vid pumpar vid vägen och diskvatten från tanken med regnvatten i källaren, bära ved och gå upp på natten för att fylla på kaminen, att krypa ned i skafferi/kylskåpet under golvet där det är frostfritt och dit kommer man på en smal stege. En påsk för 22 år sedan badade barnen i en stor gryta. Vattnet värmer vi upp i stora grytor på gjutjärnskaminen.

I år har vädret varit lite tråkigt med både regn och snö men vi har gått en tur varje dag. Idag gick turen till Mortenshögda tur och retur 15,5 km totalt. Nu har vi grillat korv och ätit med goda tillbehör som bostongurka, rostad lök, räkröra, senap och ketchup. I kväll blir det lammstek med kokt potatis, rödvinsås, brocolli, haricot verts och svart vinbärsgele. Till efterrätt blir det minipavlova a la trifle.

Anders lyckade ta en bild då solen kikade fram en kort sekund.

Men på Mortenshögda var det dimma idag också.

Nu blir det lite tid i soffakroken, kanske tar jag en liten höneblund.

Att fira påsken off-grid
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram