Vilken vinter vi har fått det gillar jag som älskar vinter och snö.
När vi hade skottat färdigt här hemma kom solen fram och vi vallade skidorna och tog en sväng på
Mälaren. Målet var våra små hus på Ön, det är bra att titta till dem ibland. Vi har inte varit där sedan i oktober se här.

Det kändes tryggt att gå över isen ut till Ön för flera Öbor hade gått över dagen innan.
Vi fick spåra i den djupa snön så det blev ett bra träningspass. Att åka skidor på isen känns nästan som att vara upp på fjället, en härlig frihetskänsla.
Och vår björk stod kvar, vi var rädda att bävrarna hade gnagt ner det. Vi har många bävrar på ön just nu och de fäller träd
över hela ön och vi är rädda att vår älskade björk står på tur.

Vi stänger av värmen och stänger av vattnet under vintern och det känns bra då behöver man inte oro sig för elräkningen eller att vattenrören skall frysa och gå sönder under de kalla dagarna. Det ser ju inte så inbjudande ut i gammelstugan. Men ligger isen långt in i mars så kan det hända att
vi värmer upp huset och tillbringar en vinterhelg här ute.

Vår fina båtbrygga där det är fullt med båtar på sommaren, alla som har stuga på Strömskär har sina båtar här vid stora bryggan ca. 70 båtplatser. Vi renoverade bryggan vintern för 5 år sedan och det var stor uppslutning, många som hjälpte till att få bryggan klar. Det var så himla trevligt det grillades korv och det blev som en trevlig fest av hela bryggrenoveringen. Ute på Ön finns det fler bryggor en brygga per 5-7 hus. Båtturen över tar inte mer än knappt 5 minuter, det är lite speciellt att ha ett sommarhus på en Ö man får planera mer, inget spontanhandlande här inte. Men vi har ju bästa grannarna så ibland kan man låna lite av dem när man glömt något.

Väl hemma var det härlig solnedgång över Villa Ormberget och jag kände hur det hettade i kinderna efter skidturen, vintern alltså.

Underbara vinter
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram