När Hanna kom hem för att fira jul hade hon med sig ett skott från sin palettblomma, se här. Oj julen känns som en annan tidsålder, före Corona tiden, det har hänt en del sedan dess, jag kommer nästan inte ihåg hur det kändes att leva på tiden före Corona. Man har verkligen ändrat sitt sätt att leva, när jag ser på TV och ser människor som kramas eller skakar hand så känner jag ett obehag att de gör något förbjudet. Tänk att man kan ändra sitt att leva så mycket på bara några månader, undrar om vi någonsin kommer att leva igen som vi gjorde innan Corona igen någonsin….

Tillbaka till palettbladet, man behöver inte ha gröna fingrar när det kommer till Palettblad de växer som ogräs. Jag har delat mitt lilla skott som jag fick i December och har nu fyra blommor som växer så att det knakar.

Här är blomman från ursprungsskottet, som jag fick av Hanna, och som jag har tagit två skott från.

Skott nummer 1 från ursprungsskottet

Skott nummer 2 från ursprungsskottet

Och så skott nummer fyra som kommer från skott nummer 3.
Om man ställer Palettblomman i ett fönster blir den vackert röd, får den stå lite längre in i rummet blir den blekare.

Vi hade en sådan härlig dag igår på nationaldagen med hela familjen, vi åt en god grillmiddag med tårta till efterrätt. Sedan gick vi till Djäknebergets Restaurang för lite coctails, så mysigt Molly fick också följa med. Om man skall säga något gott om Coronapandemin så är det att vi har gjort mycket trevligt tillsammans hela familjen den här våren, födelsedagar, Anders födelsedag den 17 mars sista gången vi gick på restaurang på 2 månader p.g.a Coronan, Hannas födelsedag här hemma med hämtmat, påsk i stugan, 17 maj restaurangbesök på Brasseri Stadsparken, Kristihimmelfärd i stugan, morsdag med monopolspel och nu nationaldagen. Det känns som om pandemin har fått vår familj närmare varandra och det är jag verkligen lycklig över. Min bästa familj jag älskar Er.

Nästa helg är vi bjudna på 50-årsfest, flamencotema. Jag skall sy på lite volanger och rosor på en klänning för att få den rätta stilen.
Skall köpa färdiga tygrosor och fixa röda volanger till min svarta klänning, jag tror det kan bli bra. Vi får se helt enkelt jag är ju inte världsbäst på att sy….

Mitt lilla palettbladskott har blivit fyra.
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram