Sverige kan behöva lite hurrarop just nu med allt elände som varit på sista tiden, pandemi, gängskjutningar, bilbränder, bombningar….. Så idag skall vi hurra för vårt fina land som är extra vackert just nu med all blomning och härlig grönska som jag njuter av i fulla drag. Jag gick en PW och tog en liten avstickare på min vanliga runda och stalkade alla vackra trädgårdar på Blåsbo. Blåsbo är ett så vackert område här i staden som ligger nära centrum med stora härliga villor med fantastiska trädgårdar som man får så mycket inspiration när man kikar in i. Och vet ni vad att ta en annan promenadväg än man brukar eller en annan väg till jobbet eller till affären är bra för hjärnan, den får nya intryck och lite hjärngympa på köpet.

Och så var det det här med tårtan och frostingen som jag skapat lite förväntningar runt….

Ja ni ser ju den blev ju så himla fin över alla mina förväntningar. Det blå är grädde med livsmedelfärg i och det gula är frostingen som jag skrev om här. Hemligheten med frostingen är att smöret får ligga 4 timmar i rumstemperatur och att man vispar smör och florsocker länge, minst 5 minuter. Jag gjorde två tårtbottnar så tårtan blev ganska hög, recept på godaste tårtbottnarna hittar ni här.

6 Juni färger i stringhyllan.

Jag köpte spritspåsar på rulle, visste inte ens att det fanns. Så himla smidigt att hantera, jag som alltid rullar ihop ett bakplåtspapper annars och fäster med en nål som jag alltid sticker mig på. Jag diskade ur dem efteråt så jag kan använda dem flera gånger.

Jag vispade grädden riktigt hård på gränsen till margarin så blev den lättare att spritsa, frostingen var superenkel att spritsa det belev en smidig och ändå fast konsistens. Fyllningen är hallonsylt och grädde. Nu börjar jag tänka planer för midsommartårtan, den måste ju ha jordgubbar på men man kan ju spritsa mellan jordgubbarna….

Nu regnar det ute men vi skall ändå grilla ikväll. Resten av gänget är på Västerås största mall och kör lite nationaldagsshopping, perfekt i detta vädret. Annars brukar vi ju gå till Djäkneberget där de har ett fantastiskt firande varje år men i år får vi stå över. Jag såg iallafall de fina flygplanen som flög formation runt Mälardalen och alla svenska flaggor på min PW så lite stämning infann sig i alla fall.

GRATTIS SVERIGE, HURRA, HURRA, HURRA.

Grattis Sverige på din dag
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram