Ja en björk kan få ca 5 miljoner björkfrön under goda förhållande. I år verkar det ha varit just goda förhållande för så här mycket björkfrön har jag aldrig upplevt förut, och alla 5 miljoner frön har regnat ned på vår terrass…

Så efter jobbet idag började jag sopa, jag sopade och sopade och sopade………..
Till slut hade jag sopat bort 4 900 345 frön och det fick räcka, Anders du får ta resten.

September verkar lovande vädermässigt, helgen som gick bjöd ju på underbart sensommarväder, 18 grader i Mälaren och Anders han dök från bryggan han, ingen badfis precis. Så när jag sopat, klippt gräset och planterat några krysantemum i krukor så blev det hämtpizza i loungesoffan, det gäller att lyxa till det på vardagarna. Kanske kan man njuta några fler dagar på terrassen nu i september när den är fin och rensopad.

Fröfria fogar vilken lycka.

Och piprankan som jag planterade i blomlådan börjar slingra sig upp för spaljen, det skall bli spännande och se hur det går, om det är tillräckligt med jord i blomlådan för att piprankan skall trivas. Läs mer om spaljeprojektet här och här.

Det är lite vemodigt att köpa krysantemum för då vet man att hösten är här. I år skall jag komma ihåg att vattna dem ordentligt, krysantemum behöver vattnas varje dag om de står i ett soligt läge.
Jag köpte också en Vipphortensia men jag har inte bestämt var den skall stå än, imorgon skall jag plantera den.

Följ mig
Sopat bort 5 miljoner björkfrön
Märkt på: