Serveringsgångar var populära på 20-30 talet när man hade kökspersonal i de välbärgade hushållen. Serveringsgången låg oftast mellan köket och matsal som gjorde att matos och ljud inte nådde matgästerna. Serveringsgången har höga skåp där man kan förvara porslinet och serveringsfat. I vårt hus har vi en liten serveringsgång som ligger mellan köket och det som en gång var ett skafferi men numera fungerar som en garderob. I vår serveringsgång förvarar vi saker som ljus, vaser, glödlampor, batterier, laddsladdar och porslin förstås….. Alla skulle ha en serveringsgång så bra förvaring för stapelvaror och porslin som man inte använder så ofta.

Här på bänken i serveringsgången samlas mycket papper och post som måste röjas med jämna mellanrum men efter förra helgen när vi rensade kontoret passade vi på att rensa allt som låg staplat i serveringsgången också. Jag blir så glad när jag går förbi och bänken är helt ren från papper och brev, ren feng shui för mig.

Ingen fredagsbukett idag, hyazinterna står ute i kylan tillsammans med pelargonierna som jag skall ta in i kväll för nu är det kallt på nätterna. Peargonierna får vara i snickarboden tills det är dags att väcka upp dem i vår.
Huset är helt nystädat och solen sken in genom smutsiga rutor, skall putsa fönstren i helgen.

Växterna i köksfönstret gjorde vackra mönster på köksväggen.

Allt var dammfritt till och med vårt lilla drinkbord där jag måste uppdatera med lite goda drinktillbehör.

Förutom att tvätta fönster i helgen skall jag börja sätta upp lite julslingor utomhus på framsidan av huset och så skall jag julpyssla lite, jag har skickat efter lite pyssel från Panduro. Skall försöka vika lite fina stjärnor och torka appelsinskivor i ugnen och göra girlanger. Torkade Apelsinskivor använde jag till dörrkransen förra året se här, eller bara som pynt i en marrimekkoskål.

Följ mig
Serveringsgång
Märkt på: