Jag som skulle tvätta fönster idag, det får bli imorgon. Istället så blev det en pysseldag, jag vek stjärnor av papper som jag skickat efter från Panduro, ett stort paket innehållande både papper och akrylfärg till min planerade tavla kom med posten igår. Jag hade tänkt att pyssla med Hanna men hon bestämde sig för att inte komma hem den här veckan så då får jag pyssla själv.

Väldigt enkla stjärnor men också effektfulla och papper från Panduro gör ju sitt till. Valde olika mönster i grönt och ljust, grönt är fint till jul. Nu skall jag bara hitta ett bra ställe att hänga upp dem på och jag tror att det blir några till stjärnor innan jul ett roligt och enkelt pyssel, Hanna du skulle ha gillat det….

Här får de stå tills jag hittar ett bra ställe att hänga dem på.

Så har jag gjort Cavatellipasta som vi snart skall äta till en pastasås med oxfile och champignoner och en grönsallad. Ola hjälpte till i starten men tyckte att det var mycket jobb för lite mat, se på Instastory, men jag fick in snitsen till slut och det skall bli spännande att se om det kommer att smaka bättre med hemmagjord pasta än med köpt, av tidigare erfarenhet så tror jag köpepasta vinner i den här “gastronomiska” familjen 🙂

Jag önskar mig en pastamaskin i julklapp, men de här små Cavatelli-bitarna ser väl OK ut ändå? Pastareceptet är 300 gram durumvetemjäl, 3 ägg, 2 msk olja, låt degen vila inplastad i kylskåpet 1 timma innan du gör de små cavatelli makaronerna, jag rapporterar imorgon hur pastaförsöket föll ut.

Nu hoppas jag att mitt halsont och huvudvärk går över snart och att det bara är vanlig höstförkylning….

Följ mig
En dag med pyssel och pasta.
Märkt på: