Idag denna gråa lördag ägnar sig perfekt för hemmapyssel till exempel att baka bullar, plantera om växter fylla på fågelbordet. Jag hade tänkt att vi eventuellt skulle ut och lufta skridskorna men det får vänta tills isen är bättre och säkrare. Älskar att ha bulldoft i huset och eftersom det ju är Alla hjärtans dag om ett par dagar så gjorde jag Hjärtbullar och hur s ö t a blev de inte? Anders tyckte att de smakade lika bra som bullarna på Kopparlunden bageri och det är ju en toppen recension.

Ni ska förstås få receptet på dessa mumsiga bullar och så ska jag visa hur man gör hjärtan! Först så gör du en vanlig vetedeg med kanel och. Och som vanligt: if you can read – you can cook. Or bake. Gör bara exakt som det står i receptet! Står det 38 grader, då ska det vara exakt det. Står det arbeta degen i 15 min så gör du det så länge osv. Inga svårigheter:)

Så här gör du söta Valentinhjärtan av vetedegen.
Hjärt-Bullar.

Ca 30 st
Du behöver: 150 g smör, 5 dl mjölk, 50 g jäst, 0.5 tsk salt, 1.5 dl socker, 2.5 tsk kardemumma, stött, ca 15 dl vetemjöl 
Kanelfyllning: 75 g smör, 0.5 dl strösocker, 0.5 dl kanel: Pensling: 2 ägg, lite vatten plus 1 krm salt, 50 g smör, strösocker
Gör så här: Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och värm degspadet tills det är 38 grader. Smula ner jästen i en bunke och låt det lösas upp med lite degspad. Häll i resten av degspadet och tillsätt salt, socker och kardemumma. Sist blandar du i mjölet och knådar degen i ca 15 min manuellt eller ca 10 min med hushållsmaskin. Låt jäsa i 40 minuter. Under tiden förbereder du fyllningen. För extra god kardemummasmak, stöt kardemummakärnor i en mortel. Annars använd malen kardemumma. När degen jäst klart så häller du ut den på den mjölade bänken och delar degen i två delar. Kavla ut första halvan i en stor rektangel. Bred på fyllningen och rulla degen från båda sidorna så att rullarna möts i mitten. Skär bullarna som jag gjort på bilderna. Måtta så att du får ut ca 10-15 bullar. Knip ihop degen nedtill, på mitten av bullarna, för att forma dem till hjärtan. Lägg bullarna på en plåt. Kavla ut den andra degbiten och upprepa .  Låt bullarna jäsa under en bakduk i 40 min. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.  Vispa upp ägget och pensla bullarna noga och strössla över pärlsocker. Grädda bullarna ca 10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

Et Voila

Hjärtliga bullar
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram