Eftersom stora krukor 30-40 liter är så dyra så försöker jag komma på ett sätt att komma undan lite billigare. Jag tänkte så här dahlia eller luktärter kräver en kruka på 30-40 liter. Jag köpte 6 plastkorgar i plast på 40 liter för 50 kronor styck som jag skall plantera dahlior i. Eftersom korgarna inte är särskilt vackra har jag byggt en typ pallkrage på ben som jag tänker sätta ner 2 plastkorgar i, jag kommer alltså att bygga 2 till. Hela härligheten kommer att målas med Falu Svart. Virket som jag använder är sådant vi har hemma så det är “gratis”.

I plastkorgen borrade jag hål ca 7 cm upp på sidorna av korgen, jag lade i lecakulor i ett 7 cm tjockt lager. Jag lade en täckduk över lekakulorna och ett rör horisontellt mot kanten sedan fyllde jag på med planeringsjord blandat med kogödsel.

Krukan är inte självvattnande men det håller fukten längre än en vanlig plantering.
Och förutom blomkrukorna i trä har jag köpt 2 lådor Knagglig från ikea som jag skall måla med Falu svart och täcka invändigt med täckduk och ett lager lecakulor i botten de skall stå mot väggen till redskapsskjulet ungefär som förra året se här.

Luktärtorna har jag både kallsått och planterat inomhus i plastpåsar.
Kallsådden börjar sticka upp.

Och i plastpåsarna är luktärtorna redo att plantera ut.

Påskliljorna i trädgården har slått ut.

Den här helgen har verkligen gått i raketfart, Anders kom till Strömskär precis innan det blev helmörkt, skönt då slapp jag köra båt i mörkret. På Lördag hade vi arbetsdag på ön, vi sågade upp björkar som hade fallit under vintern, det blev mycket björkved som vi passade på att såga och klyva så nu har vi björkved för nästa år. På kvällen hade vi kompisar hemma på middag och idag har vi gått långpromenad och så har jag jag byggt en blomlåda och sågat upp bitarna till nästa låda.
Nu skall jag ner och kika i kylen och se om jag kan få ihop någon liten söndagsmiddag.

Förbereda krukodlingar
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram