Det blir mycket blommor och trädgård här på bloggen nu, men som jag har längtat efter sol och sommar. Jag bara älskar att kunna gå ut i trädgården och ta kaffekoppen med mig och strosa runt barfota i det lena gräset och bara njuta av allt som växer, till och med rosorna som jag dömde ut som döda tidigare i våras tar sig fint. Det måste väl vara en särskilt blommande och frodig juni i år eller är det bara med åldern som man upplever våren och försommaren allt mer ljuvlig med all fägring och fågelkvitter. Och med vår nya fina terrass så njuter vi lite extra av utelivet, se mer om vår terrass här och här.

En omgång fyllda stockrosor som skall planteras ut nästa vecka på Ön. Det blir det sista av all förodling jag gjort denna våren.

Luktärtorna börjar ta sig men nästa år skall de få stå i sina plastpåsar ända tills de skall planteras ut och så skall jag inte plantera ut dem i en snöstorm nästa år utan vänta tills det blivit lite varmare ute….

Förra året byggde jag ju denna spalje se här och här där planterade jag en vinranka, en klätterhortensia och en pipranka. Piprankan ser lite klen ut efter vintern men klätterhortensian och vinrankan ser friska och pigga ut jag är mer än nöjd med detta projektet. Jag planerar någon sorts pergola över terrassen i sommar också den i Falu Svart som jag bara älskar det blir sådär snyggt matt och mjukt. Min pergola på sommarhuset skall också uppdateras med två till överliggare, det har jag redan köpt material till.

Här står mina övervintrade pelargonier, de ser inte mycket ut för världen men de kanske tar sig efter hand, vi hoppas på det. I bakgrunden i den svarta gummikorgen har jag planterat en jätteverbena, mina försök att förodla jätteverbena misslyckades totalt så jag köpte två plantor på Plantagen i stället. Nästa år gör vi ett nytt försök, skam den som ger sig.

Jag säger det igen, vilket pensee-år vi har i år, jag köpte mina penseer både hemma och till sommarhuset till påsk och de står sig fortfarande, det är valuta för pengarna det.

Nu är det sista veckan med sömnskolan och jag måste säga att den här veckan har jag sovit jättebra, går fortfarande på schemat 23.00-06.00 och kanske det blir min nya dygnsrytm även efter det att sömnskolan är slut. Men det jag kommer att sakna mest är att få läsa i sängen, jag brukar ju alltid läsa 30 minuter innan jag somnar och det känns som värsta lyxen, vi får se vad min sömnpsykolog säger om det. På tal om sömnpsykologen så har hon precis avslutat sin 8:e termin på Psykologprogrammet, inte missat en tenta eller inlämning, jag är djupt imponerad. I sommar skall hon jobba heltid som Psykologassisten och nästa termin skall hon jobba 1 dag i veckan. Hoppas att pandemin är slut när hon avlsutar sina 5 år på psykologprogrammet så vi kan fira henne ordentligt. När Ola avslutade sin utbildning firade vi honom hemma p.g.a pandemin men kanske den är över till nästa år….. Nu skall jag fånga denna vackra dag med långpromenad med mamma och Anders, det blir en promenad med matsäck hörde jag ryktas.

Lilla trädgården i stan
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram