Hanna fick en el-cykel i examenspresent och idag när hon var inne och handlade på väg till jobbet, snodde någon cykeln utanför affären!!!! Hanna hade låst cyklen med ett lås men inte kedjat fast den, hon var bara inne i affären max 5 minuter, alltså vad irriterande hon har använt cykeln i typ 2 veckor och nu puts väck. Jag håller utkik på blocket ibland händer ju att ens stulna cykel dyker upp där på blocket. Anders blev av med batteriet på sin el-cykel innan han förstod att han var tvungen att ta med batteriet in på jobbet och låsa cykeln med både blocklås och kedja, så himla irriterande……

Det här kan man läsa om på hemsidan alltomelcyklar.se. De anmälda stölderna av elcyklar har under 2021 ökat med 29 procent jämfört med 2020. Störst är ökningen i region Syd med 43 procent och minst ökning syns i region Bergslagen med 10 procent. Risken för att en elcykel blir stulen är avsevärt högre än för en vanlig cykel. Enligt organisationen Cykelbranschen har det sålts ungefär 500 000 elcyklar i Sverige fram till 2021. Av dessa anmäldes 12 383 stulna under 2021 jämfört med 9 600 stycken 2020, en ökning med nästan 30 procent. Detta visar statistik över polisanmälda brott som har hämtats från Brottsförebyggande Rådet (Brå).
 2,5 procent av elcykelparken blev alltså anmäld som stulen, skriver SSF Stöldskyddsföreningen, som har sammanställt dessa uppgifter. Detta kan jämföras med de anmälda cykelstölderna där 52 592 cyklar anmäldes stulna 2021 av uppskattningsvis 9 miljoner cyklar, alltså 0,5 procent som blev utsatta för stöld.
– Har man en elcykel är det extra viktigt att göra det man kan för att minska risken att bli utsatt för stöld. Allra bäst är att låsa fast cykeln i ett fast objekt i både ram och hjul och kom ihåg att ta med batteriet in, säger Lina Nilsson, Rådgivningsexpert på SSF Stöldskyddsföreningen.

Särskilt irriterande är det när ens barn råkar illa ut. För att komma på andra tankar tog vi en kajaktur i blåsten. Vågorna var på gränsen till för höga en stund där på södra sidan av grannön. Och då när vågorna var som störst kröp en stor spindel på mina solglasögon och jag fick panik när jag försökte få bort den, det var nära att jag välte där men det gick bra.

Här är lugnet före stormen bokstavligt talat, ha,ha,ha…

För att undgå de värsta vågorna tog vi alla kanaler som fanns, här är en av de smalaste.

Skönt att vara hemma igen utan att ha vurpat. Vårt sommarhus ligger rätt sida för här är det ofta lä, ibland blir man överraskad när man skall ta båten in till land i bara shorts och t-shirt och överraskas hur kallt det är på andra sidan av ön.

Någon stal dotterns el-cykel utanför mataffären!
Märkt på:            

En reaktion på “Någon stal dotterns el-cykel utanför mataffären!

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram