För 9 år sedan åkte jag till Norrköping och hämtade 8 matsalsstolar som jag ropat in på Bukowskis. Stolarna klädde jag om och bytte sadelgjorden i sittdelen. Det måste väl vara en av de mest fotograferade möblerna här i Villa Ormberget. De passade så bra ihop med teakbordet och färgen på tyget som jag använde för att klä om stolarna var verkligen mitt i prick.

Men stolarna var lite för låga, sitthöjden på 50-talet var lite lägre än för moderna stolar. En dag i höstas frågade Anders om jag hade hört talats om en stol som kallades för Whisbone chair, se här. Nu hade de börjat tillverka stolen i teak igen och Anders undrade om vi kanske skulle köpa 8 stolar. Och igår kom de….

Stolarna är inte bara ursnygga de är dessutom jättesköna att sitta i, nu kan man hänga flera timmar runt matsalsbordet.
Men jag tror att jag skall lägga tillbaka min ljusbeiga ullmatta så intrycket blir lite mer harmoniskt.

Vilket hantverk, varje stol är som ett vackert smycke.

Så här står det på Wikipedia: Wishbone Chair, även känd som CH24 Chair eller Y Chair är en stol formgiven av Hans Wegner 1949 för Carl Hansen & Søn. Stolen har ett armstöd i böjträ och en repstol i papperssnöre i ett vävt kuvertmönster. Stolen är uppkallad efter det Y- eller önskeformade ryggstödet. Stolen, Wegners bästsäljande design är ett anmärkningsvärt exempel på dansk möbeldesign.

Den här veckan har jag tränat på riktigt bra, i Måndags ett långt PW pass, tisdag och onsdag körde jag Indoor Walking distans. Idag är det vilodag, men jag tänkte börja gå upp lite tidigare på morgonen och köra en PW innan jobbet nu när det börjar bli ljusare på morgonen. Visst är det härligt när ljuset kommer tillbaka….

Nu är mina fina matsalsstolar förpassade till garaget.
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram