Förra året hade jag ju över 70 Dahliaplantor och lovade mig själv att i år skulle jag ha färre plantor. I tisdags hämtade jag 3 knölar på Posten som jag satte i plastpåse med jord för att väcka dem. Idag plockade jag upp mina sparade knölar sedan förra året. Eftersom detta med att spara Dahliaknölar är något som jag är nybörjare med så har jag ingen aning om hur det kommer att gå med mina knölar, om jag kan väcka dem. 17 stycken knölar hade överlevt vintern, tror jag, i kompostpåsar i snickarboden, nu skall de kickstartas på kontoret i värmen utan vatten. Och när jag ändå höll på planterade jag 60 Dahliafrön och vad blir det 3+17+60=80 och jag som lovade att inte ha mer än 20-30 Dahlior men vi vet ju inte om alla kommer att gro så i slutändan kanske det bra….

Här är mina nya Dahlior som jag har skickat efter i år, Dahlia Extase, Megan Dean, Wizard av Oz. Här kan man läsa vilka Dahliaknölar jag skickade efter förra året.

Härpå mitt kontor får Dahliaknölarna och fröna stå till de gror, nu håller vi tummarna.

Fröna har vattnats och täckt med plast och skall enligt fröpåsen gro på ca 10 dagar. Knölarna skall väckas i torr jord i kruka eller plastpåse, jag sprutar lite vatten på dem med en blomspruta men viktigt att inte dränka knölarna med vatten då de kan ruttna. Det är så kul att vara igång, nästa blomma som skall förodlas är luktärt, jag spara toalettrullar till den planteringen som blir någon gång i början av april.

En av mina otaliga Dahliabuketter som jag plockade in förra sensommaren.

Oh nej jag har gjort det igen
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram