Jag sätter frön i januari, sparar dahliaknölar i snickarboden, skolar om plantor, tar sticklingar, och nu kånkar jag plantor ut och in för att de skall vänja sig vid uteklimatet. Har jag blivit en sådan som odlar, ja kanske det, jag tycker att det är roligt och det går faktiskt ganska bra. Av de 19 dahliaknölarna jag sparade från förra sommaren har 12 fått nya plantor, av de 38 dahliafröna jag sått har alla blivit fina stadiga plantor, 21 luktärtor är utplanterade och jag har tagit 14 sticklingar av verbenan. Igår flyttade jag ut hälften av skörden så att de får vänja sig vid att vara utomhus, under natten ställde jag några under ett bord som jag täckte med filtar, de såg ut att ha klarat sig bra. Nu är det tomt i mitt lilla “västhus”, växtbelysningen är släckt och jag har städat undan efter alla plantor som har stått här i flera månader. Nu kan det användas sovrum igen, så Hanna nästa gång du kommer hem på besök så får du ditt gamla rum tillbaka.

Före och efter….

här såg det ut i växthuset för en månad sedan.


Här får de stå under dagen, ikväll tar jag in några och resten täcker jag med filtar.

Nu kommer det bli lite bärande ut och in ett tag, och om ca en vecka så kommer jag att plantera ut allt om 10 dygnsprognosen ser gynnsam ut. Förra året planterade jag ut den 15 maj. Så här såg det ut efter en vecka senare den 22 maj, då Anders inte stod ut med alla plantor som kånkades ut och in, och det gick ju bra ingen frost och alla dahliorna klarade sig.

Vem är jag egentligen?
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram