Eftersom det kan bli lite ojämn bevattning på odlingarna ute vid sommarhuset så blir jag glad för allt som kommer upp. De små plantorna av pak choi fick jag i utbytte mot några jätteverbena och idag var det dags att skörda. Min ö-grannar fick med sig en pak choi med sig hem när hon paddlade hem på sin SUP, hon har bra balans den där Anna. Jag stekte min pad tillsammans med färskpotatis, broccoli och lök som en slags pyttipanna på grillen, till det grillad kyckling och en god sås på creme fraiche med gräslök, citron, salt och peppar.

Jag byggde planteringslådorna för 5 år sedan och målade dem i Falu svart. Mot sjön satte jag gamla fönster som skydd när det blåser. Förutom pak choi har jag planterat tomater, gurka och krasse.

När jag klippte mina lavendel i våras satte jag sticklingar som har tagit sig bra och blommar snart. I augusti skall jag plantera ut dem i rabatten.

Idag var som gjord för brygghäng och bad, jag badade 5 gånger vattnet är ljuvligt, att ligga och flyta på rygg och titta upp i kronan på vår fina ek. Att flyta runt och känna varma och kalla lager som strömmar finns det något ljuvligare…. En kajaktur runt öarna Tallskär, Gillen, lilla och stora Sandskär där vi tittade på Fiskgjusarna fick plats innan kvällens grillmiddag på Åsas trädäck. Imorgon hoppas vi på regn och firar denna tilldragelse hemma i stan.

Min lilla amatörodling
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram