En av mina favoritbloggare är Helena Lyths, för ett tag sedan hade hon ett inlägg om att designa sitt eget julporslin. Hon köpte ett vitt porslin på loppis och målade en tunn röd kant runt porslinet. Jag tyckte att det var en så härlig ide och jag fick ju helt vita mattallrikar, djupa tallrikar och assietter av mamma när vi röjde i hennes förråd för två år sedan och funderar på något liknande. Jag valde bland de 3 juligaste färgerna och skapade enkla mönster i redigeringsverktyget Gimp, först ut kommer brunt….

Eller kanske grönt som blir lite mer strikt och elegant och inte så lekfullt som de bruna tallrikarna…

Eller den juligaste färgen av dem alla, rött förstås.

Det finns vattenbaserad, luktfri, permanent glas- och porslinstusch till keramik, glas, porslin och metall. Efter torkning härdas föremålet i vanlig ugn i 90 min i 160 C, tål därefter mild maskindisk.
Om jag känner mig själv rätt kommer jag kanske inte till skott med att designa min egen julservis i år heller.

Förra årets juldukning, med svärmor Berits tallrikar.

Om jag skulle designa min egen julservis
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram